Onderwijsinstellingen Afdrukken E-mailadres

Voor school- en onderwijsinstellingen geldt dat zij voor ieder personeelslid (zowel van de actieve als de uitdienst getreden medewerkers) een dossier dienen aan te leggen. Er zijn diverse verplichtingen ten aanzien van de inhoud van de dossiers en ook is bepaald dat de dossiers minimaal 75 jaar bewaard dienen te worden. Dit leidt tot enorme archieven en hoge secretariaat- en archiefkosten.

Daarnaast is er steeds een risico dat de dossierstukken incompleet zijn, omdat bij raadpleging geregeld een document even uit het dossier wordt gehaald en niet (juist) wordt opgeborgen. Ook is er altijd een kans op verlies door waterschade, brand of diefstal. Wanneer een document wordt opgevraagd, dient men dit stuk op te halen uit het interne of externe archief en later weer op te bergen. Dat brengt hoge kosten met zich mee en het document wordt gedurende een korte tijd uit het dossier gehaald waardoor het (tijdelijk) niet volledig is.

 

De oplossing is DigiRecord

DigiRecord biedt via internet een persoonlijk dossier per medewerker aan, waarin via een beveiligde verbinding alle documenten versleuteld worden opgeslagen. De dossierstukken staan op een streng beveiligde plaats en de school- of onderwijsinstelling bepaalt zelf wie toegang hebben tot het dossier.

De dossierstukken zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week overal vandaan benaderbaar door uitsluitend de bevoegden. De documenten kunnen worden doorgestuurd of afgedrukt. Het toevoegen van stukken aan het dossier gaat uiterst eenvoudig en de gegevens worden altijd bewaard in een historisch overzicht. Er gaan geen stukken meer verloren en het dossier is altijd volledig en up-to-date. De kosten zijn bijzonder laag en de overdracht van het dossier aan een opvolgende instelling is eenvoudig uitvoerbaar en binnen enkele seconden te realiseren.

 

DigiRecord: een zaak van samen delen
 

Pro Management Software

T: 010 - 451 76 76
E: info@promanagement.nl

2014-PM-Software160x

Microsoft Gold Partner

 

kubus nba
LogoRB website SRA